fbpx

    Shop

Core – en hyldest til det naturlige

&SHUFLs nye kollektion, Core, er udviklet i samarbejde med Johansen Skovsted arkitekter. Med Core har vi haft fokus på klimaet og skønheden. Vi har skabt en kollektion med minimalt klimaaftryk, som kan repareres og vedligeholdes, og som engang om mange år kan omdannes til materiale til nye køkkener. Derudover har vi som altid haft fokus på at skabe en smuk kollektion, der vil give varme og glød i dit hjem.

Fra kasseret reol til dit nye køkken

Core er lavet af 90% genbrugstræ fra danske genbrugsstationer, der er indsamlet, kværnet og omdannet til nyt materiale. De forskellige kværnede trætyper af alt fra ædeltræ til fyr og eg giver en smuk og naturlig variation i overfladen, som vi har valgt at fremhæve ved at tone den i tre forskellige nuancer, så strukturerne stadig er synlige. Så du kan opleve, at der er små historier gemt i dit køkken: et lille lysere område kan stamme fra en gammel fyrretræsreol, mens et mørkere område kan være en mahogniskænk, der ikke længere passede ind. Vi ser skønheden i variationen og det uperfekte, og med Core giver du kasseret træ nyt liv i form af et køkken, der mindsker klimabelastningen og minimerer brugen af helt nyt træ.

Et køkken, der kan holde længe

Køkkener i Danmark har en gennemsnitsalder på 11,5 år. Det er alt for lidt, og det er på tide, at vi gør op med at et køkken er noget, man smider ud, når det bliver lidt slidt. Med Core får du et køkken med lang levetid. Overfladen er lakeret med en lak, der er modstandsdygtig overfor dagligdagens slid. Skulle den få en ridse, kan du reparere den på stedet, og bevare et friskt udseende. Og hvis du om mange år synes, at dit køkken trænger til en ny overflade eller en anden tone, er det også muligt at nedslibe og genlakere det helt, så du får et næsten nyt køkken uden at skifte noget ud.

Af køkken er du kommet, til køkken skal du blive

Når dit Core køkken har udlevet sin tid hos dig, eller de efterfølgende brugere af dit hjem, kan det indgå i et nyt cirkulært forløb. Det kan afleveres og indsamles, kværnes og genopstå som nye plader og nye køkkener, og på den måde blive i en brugscyklus i stedet for at blive brændt og udlede CO2. Vi har skåret Core helt ind til benet for at give dig muligheden for et smukt og klimabevidst valg.

Vil du i gang med dit eget køkkenprojekt?

Et valg om det cirkulære produkt

Core er lavet af 90% genanvendt træ fra danske genbrugsstationer. Kristoffer Brems, medstifter af &SHUFL, fortæller her om tankerne bag den nye kollektion.

Et samarbejde med Johansen Skovsted Arkitekter 

Core kollektionen er udviklet i samarbejde med Johansen Skovsted Arkitekter, en prisvindende dansk arkitektduo bestående af Søren Johansen og Sebastian Skovsted.

Johansen Skovsted Arkitekter arbejder ofte med renoveringsopgaver, hvor fokus er på at skabe fornyelse ved at bevare det eksisterende, tilbygge og genfortolke. De har bla vundet Dreyers Fonds Hæderpris i 2022.

Vi vender vrangen ud

Med Core kollektionen har vi skåret alt overflødigt væk, og fremhæver i stedet det, man traditionelt forsøger at skjule. Core består nemlig af kernen – uden den traditionelle overflade af fx laminat eller linoleum.  Det giver et smukt og enestående produkt med en stor grad af ærlighed. En organisk varme, hvor pladernes struktur er en bærende del af udtrykket og får flot modspil af kanterne, der er lavet i massiv asketræ.

Skabt af genbrugstræ

Core produceres på vores danske snedkeri. Råvarerne til pladerne består af 90 % genbrugstræ fra danske genbrugsstationer –  resten er udtyndingstræ fra danske skove og fraskær fra træindustrien.

Core kollektionen har en helt specielt og flot naturlig variation, der fremkommer, når genbrugstræet kværnes og laves til plader. Når de fineste dele af træmassen af fx eg eller ædeltræ koncentrerer sig enkelte steder i pladen skabes små nuanceforskelle. Ved at beholde disse nuanceforskelle minimerer vi fraskær og reducerer spild, og får samtidig et unikt produkt, hvor ikke to køkkener er ens.

Mere miljøvenligt

Core kollektionen er udviklet med henblik på at nedbringe CO2 forbruget. Resultatet er en meget unikt produkt, der består af den ærlige kerne – dansk genbrugsmateriale i sin enkeltes form. Når vi vælger at eksponere kernen er det blandt andet for at nedbringe materiale- og energiforbruget ifm. fremstillingen af hver køkkenlåge. Men også fordi det giver et smukt og enestående produkt.

&SHUFL ikea hack koekken
&SHUFL ikea hack koekken
&SHUFL ikea hack koekken
Med nye køkkenlåger fra core kollektionen kan dit køkken holde sig smukt i mange år frem.
Pris pr. skuffefront fra 700 kr. inkl. moms.

TONER – Core

Core collection findes i tre smukke toner.

Er du nysgerrig på hvilke kombinationer der vil passe i dit hjem? Book dit designmøde her, så hjælper vi dig videre.

GOLDEN LEAVES

Bæredygtigt køkken core

GREY CLAY

DARK SOIL

Vær opmærksom på at farverne på din skærm
kan afvige fra den faktiske farve.
&SHUFL køkken i cirkulært materiale
Køkkenvæg skabt med core kollektionen i alle tre toner. Nichen er lavet med bordplade og bagplade i laminat i farven Pale Gold.
&SHUFL køkken i cirkulært materiale
Køkkenfronter i core i tonen: Dark soil. Bemærk her kombineret med fingertappede træskuffe i olieret egetræ.
&SHUFL cirkulært køkken
Med nye køkkenlåger fra core kollektionen kan dit køkken holde sig smukt i mange år frem.
Pris pr. skuffefront fra 700 kr. inkl. moms.

Hvad er du på udkig efter?

Jeg vil gerne have et nyt køkken, hvor man kombinerer &SHUFLs danske snedkerkvalitet på køkkenfronter og bordplader med IKEAs inderskabe? Så læs mere her om hvordan det fungerer. Vi vil elske at hjælpe dig videre.

Jeg vil gerne beholde så meget som muligt af mit eksisterende køkken med nye låger fra &SHUFL. Vi hjælper dig uanset hvilket køkkenmærke du har i forvejen, så kan vi skræddersy nye køkkenfronter til dit hjem.

Kom ind og se kollektionerne
i vores showroom eller bestil en farveprøve