fbpx

    Shop

Core

– en hyldest til det uperfekte

&SHUFLs nye kollektion, Core, er udviklet i samarbejde med Johansen Skovsted arkitekter og med et særligt fokus på at reducere klimaaftrykket. Core er lavet af 90% genbrugstræ fra danske genbrugsstationer. Det kværnede træ giver en naturlig variation i produktet, og skaber et unikt og ærligt udtryk, hvor kernen vises frem i stedet for at skjules bag ved eksempelvis en laminatoverflade. Vi finder det smukt at fejre kernen og dennes naturlige udtryk og variation  – i stedet for at skjule den.

Alt overflødigt er “skåret væk” for at reducere klimabelastning – den smukke kerne er tilbage.

I udviklingen af denne kollektion har det ud over fokus på at anvende genbrugsmaterialer i produktet, også været vigtigt at sikre en lang levetid. Core kollektionen lakeres derfor med en lak, der gør den slikstæk overfor det daglig slid. Denne lak er udvalgt i tre toner, med hver sin glød til produktet. Jo mørkere en tone man vælger des mindre synlig er de naturlige variationer.

Som et tredie element i udviklingen af core kollektionen har det været vigtigt at sikre at produktet, når det om mange år er færdig med at være køkken, kan indgå i et cirkulært forløb og dermed igen kan genanvendes til produktion af spånplader, og dermed igen kan genopstå som nye plader. Ydermere kan lågerne efter mange års brug slibes ned og omlakeres, og dermed få et smukt liv igen.

Et valg om det cirkulære produkt

Core er lavet af 90 % genanvendt træ fra danske genbrugsstationer. Kristoffer, founder af &SHUFL, fortæller her om tankerne bag den nye kollektion.

Et samarbejde med Johansen Skovsted Arkitekter 

Core kollektionen er udviklet i samarbejde med Johansen Skovsted arkitekter, der en en dansk prisvindende arkitektduo, bestående af Søren Johansen og Sebastian Skovsted.

Johansen Skovsted arkitekter arbejder ofte med større renoveringsopgaver, hvor fokus er på at skabe fornyelse ved at bevare det eksisterende og tilbygge og re-fortolke. De har bla. vundet Dreyers Folds Hæderpris år 2022.

Vi vender vrangen ud

Med Core kollektionen har vi skåret alt overflødigt væk, og fremhæver i stedet det, man traditionelt forsøger at skjule. Core består nemlig af kernen – uden laminat eller linoleum på fladen.  Det giver et smukt og enestående produkt med en stor grad af ærlighed. En organisk varme, hvor pladernes struktur er en bærende del af udtrykket og får flot modspil af kanterne, der er lavet i asketræ.

Skabt af genbrugstræ

Core produceres på vores danske snedkeri. Råvarerne til pladerne består af 90 % genbrugstræ fra danske genbrugsstationer –  resten er udtyndingstræ fra danske skove og fraskær fra træindustrien.

Core kollektionen har en helt specielt og flot naturligt variation, der fremkommer når genbrugstræet kværnes og laves til plader. Når den fineste del af træmassen, koncentrerer sig enkelte steder i pladen skabes en lille fin plet, som et skønhedsmærke. Det er helt bevist valgt ikke at skære disse skønhedspletter væk, både for at reducerer spild, men er også fordi det netop er med til at skabe et helt unikt produkt, hvor to køkkener ikke er ens.

Mere miljøvenligt

Core kollektionen er udviklet med henblik på at nedbringe CO2 forbruget. Resultatet er en meget unikt produkt, der består af den ærlige kerne – dansk genbrugsmateriale i sin enkeltes form. Når vi vælger at eksponere kernen er det blandt andet for at nedbringe materiale- og energiforbruget ifm. fremstillingen af hver køkkenlåge. Men også fordi det giver et smukt og enestående produkt.

&SHUFL køkken i cirkulært materiale
Køkkenvæg skabt med core kollektionen i alle tre toner. Nichen er lavet med bordplade og bagplade i laminat i farven Pale Gold.
&SHUFL køkken i cirkulært materiale
Køkkenfronter i core i tonen: Dark soil. Bemærk her kombineret med fingertapper træskuffe i olieret egetræ.
&SHUFL cirkulært køkken
Med nye køkkenlåger fra core kollektionen kan dit køkken holde sig smukt i mange år frem.
Pris pr. skuffefront fra 700 kr. inkl. moms.

TONER – core

Core collection findes i tre smykker toner af brun og grå. Der alle på hver deres måde viser kerne-materialer og genbrugspladen frem. Den lyseste tone, Golden Leaves, er meget gylden brun og her træder de naturlige variationer frem på flotteste vis. Dark soil er mere mørkebrun, der vil variationerne næste kunne ligne skønhedspletter, der igen hylder der uperfekte og xxx. Sidste og mørkeste tone er Gray Clay der er mere grå, men også fremhæver variationerne i strukturen, men bare på en mere nedtonet facon. Alle tre toner af core kollektionen kan bruges alene eller kombineres med hinanden eller fx. med andre af &SHUFLs mere farvede kollektioner. Fx kan en lys og frisk bordplade være en fræk kombination til de mere mørke tone i core.

Er du nysgerrig på hvilke kombinationer man kan skabe til netop at passe i dit hjem? Book dit designmøde her, så vil vi elske at lege med materialer og farver med dig i vores showroom.

GOLDEN LEAVES

GREY CLAY

DARK SOIL

Vær opmærksom på at farverne på din skærm
kan afvige fra den faktiske farve.

Når Core kollektionen er udviklet med henblik på at nedbringe CO2 forbruget. Resultatet er en meget ærligt og unikt produkt, der består af den ærlige kerne – dansk genbrugsmateriale i sin enkeltes form. Når vi eksponerer kernen skal den selvfølgelig have en behandling så den kan modstå det daglige slid og brug, som et køkken kræver. Dette sikres af den slidstærke lak som køkkenfronterne behandles med. Når der ikke kan påføres fx laminat eller linoleum udenpå køkkenfronten, så reducerer vi energi forbruget i produktionen og dermed reduceres klimaaftrykket.

Hvad er du på udkig efter?

Jeg vil gerne have et nyt køkken, hvor man kombinerer &SHUFLs danske snedker kvalitet på fronter og bordplade med Ikeas inderskabe? Så læs mere her om hvordan det fungerer. Vi vil elske at hjælpe dig videre.

Jeg vil gerne beholde så meget som muligt af mit eksisterende køkken med nye låger på fra &SHUFL. Vi hjælper dig uanset hvilket køkkenmærke du har i forvejen, så kan vi skræddersy nye køkkenfronter til dit hjem. Læs mere her.

Kom ind og se kollektionerne
i vores showroom eller bestil en farveprøve