Bæredygtighed

Hos &SHUFL tager vi ansvar, og går forrest med målet om at være den grønneste køkkenvirksomhed i Danmark. Vi vil skabe en grøn dagsorden, der giver dig som kunde mulighed for at tage et kvalificeret, mere bæredygtigt valg. Vi vil sprede ringe i vandet hos vores omgivelser, vores leverandører og vores konkurrenter, ligesom vi gjorde, da vi introducerede ikea-hacket i Danmark. I dag sker der nemlig ikke nok i branchen.

Der skal være handling bag ordene

Vi har samlet vores arbejde med bæredygtighed under overskriften &ACTION. Det har vi gjort for at love os selv og vores kunder, at der skal være handling bag ordene.

Hvordan kan vi gøre mest mulig – hurtigst muligt

Vi har gennem flere år arbejdet med &ACTION, og har gennem et dybdegående analysearbejde udpeget de tre indsatsområder, hvor vi lige nu, og mest effektivt, kan hjælpe med at bidrage til et bedre klima. Det kan vi ved at være transparente overfor dig som forbruger, så du kan tage et kvalificeret valg, når du køber. Ved at sætte bæredygtighed lige så højt som design, når vi produktudvikler, og ved at være med til at øge levetiden for eksisterende køkkener.

&ACTION

1. Transparens

Vi vil være åbne og ærlige omkring, hvad vores produkter koster i klimabelastning. Det giver dig mulighed for at vælge – ikke bare ud fra design og økonomi – men også miljø, i form af CO2.

Selvom vi hører om CO2 og dets påvirkning af klimaet hver dag, er det være en lidt abstrakt størrelse for de fleste. For at gøre det er nemmere at forstå, har vi sammenlignet vores egne produkters klimaaftryk med tre almindelige produkter: oksekød, flyrejser og streaming.  Det tror vi, er en af nøglerne til bevidst forbrug og et mere oplyst valg.

CO2 PER KOLLEKTION

2. Produktudvikling

Bæredygtighed er øverst på dagsordenen, når vi produktudvikler. Vi vil forbedre vores eksisterende produkter og udvikle nye, grønnere kollektioner.

Vi har indhentet data fra alle vores leverandører og producenter, der efterfølgende er analyseret i samarbejde med miljørådgivere. På baggrund af de dybdegående analyser, har vi igangsat flere initiativer for at nedbringe vores eksisterende produkters klimaaftryk. Alle nye kollektioner designes ud fra lavest muligt forbrug af CO2, og vi forsøger kontinuerligt at påvirke vores leverandører, så vores erfaringer også kommer andre til gode.

LÆS OM DEN NYE KOLLEKTION

3. Genbrug

Alt for mange velfungerende køkkener smides ud, fordi bordpladen eller køkkenlågerne er blevet grimme, og i gennemsnit skiftes danske køkkener ud efter kun 11 år med stor klimabelastning til følge.

Med &SHUFL keep™️ opfordrer vi dig til at beholde hvad du kan, at genbruge så meget af dit eksisterende køkken, og måske kun skifte greb eller låger ud.

Vi kan producere nyt til de fleste nyere køkkensystemer, og vores arkitekter hjælper gerne med løsninger til hvordan du kan optimere et eksisterende køkken. Så kan du nemmere tage et miljøvenligt valg.

LÆS MERE OM KEEP

Bæredygtighed er udvikling, “som opfylder de nuværende generationers behov uden at bringe fremtidige generationers muligheder for at opfylde deres behov i fare”

Our Common Future, Brundtland Kommissionen, 1987

Nogle af vores bæredygtighedsinitiativer

Jan 2024 – CO2 pr kollektion

&SHUFL CO2 udledning pr køkken kollektion

CO2 TAL

Vi er stolte af at være det første køkkenfirma i Danmark, der offentliggør CO2-udledninger.

Det giver dig mulighed for at vælge et køkken, ikke kun ud fra design og budget, men også ud fra miljømæssige hensyn.

Er du nysgerrig på, hvilken kollektion, der udleder mindst CO2, eller er du interesseret i vores bæredygtighedsinitiativer? Besøg vores showroom og se de transparente CO2-beregninger 

Læs mere

Sep 2023- Et cirkulært valg – også indeni

&SHUFL køkkenkabinetter med farve

MØD COMPLETE – DEN KOMPLETTE LØSNING

Vores nye kollektion af kabinetter er produceret af Cradle to Cradle-certificerede spånplader og indeholder overvejende genbrugstræ. De er af høj kvalitet, og lavet til at kunne holde i mange år, men ved endt levetid kan de recirkuleres og kværnes om til nye spånplader.

Leveres som flat-pack, fordi det reducerer klimabelastningen ved transport betragteligt.
Produceres ansvarligt her i Danmark, så du som kunde er med til at sikre ordentlige arbejdsforhold og beholde arbejdspladser i Danmark.

Juni 2023 – Udvalgt til Circular Furniture Days

CIRKULÆRE OG INNOVATIVE LØSNINGER

Vi er stolte af at være inviteret til at deltage i udstillingen, Circular Furniture Days, under designfestivalen 3daysofdesign, på Designmuseum Denmark i København.

Circular Furniture Days sætter fokus på cirkulære og innovative løsninger inden for møbler og interiør. 

VI deltager med vores nyeste køkkenkollektion Core og møbelkollektionen Transformer.

Jan 2023 – Gammelt køkken – nye muligheder

&SHUFL X better weather

KAN GAMLE KØKKENER BLIVE TIL NYE MØBLER I STEDET FOR AFFALD?
Det undersøger vi sammen med designstudiet Better Weather med kollektionen Transformer, der er vores første bud på møbler til hjemmet – lavet af gamle køkkenfronter, der ellers skulle smides ud.
Kollektionen består af bænk, skammel og barstol.

Kontakt os hvis du vil vide mere

Nov 2022 – Goddag til genbrugstræ

&SHUFL arbejder med baeredygtighed

 

MØD CORE
Core er skabt i samarbejde med prisvindende Johansen Skovsted Arkitekter med udgangspunkt i at reducere CO2-aftrykket, både nu og i fremtiden. Kollektionen er derfor lavet af genanvendt træ i stedet for MDF, som vi har sagt farvel til, da det ikke kan genbruges.

Læs mere om Core her

Okt 2022 – Farvel til MDF

ET KLIMABELASTENDE PRODUKT MINDRE

Som et vigtigt led i at gøre vores produkter mere miljøvenlige, har vi besluttet at udfase MDF, der ofte benyttes i kernen af køkkenlåger. Vi forventer at være helt MDF fri på vores fronter og bordplader inden årets udløb.⁠

MDF er lavet af nyfældet træ, og belaster klimaet med ca dobbelt så meget CO2 som produktion af spånplader. Desuden kan det ikke indgå i et cirkulært forløb efter endt levetid, men vil skulle afbrændes.

Spørg gerne efter det, når du handler hos os, så kan vi guide dig.

Læs mere

Okt 2022 – ECO-design Challenge

eco design challenge

VI NÅR LÆNGERE VED SAMARBEJDE

Vi er blevet udvalgt som casevirksomhed i dette års ECO-design Challenge, og har derfor hver uge fornøjelsen af at få input fra en masse dygtige deltagere. der sammen med os har lyst til at være med til at løse nogle af de miljø- og klimamæssige udfordringer, vi står overfor som virksomhed., så vi kan komme videre med vores bæredygtighedsagenda

Læs mere

Januar 2022 – Lancering af keep

&SHUFL

BEHOLD DET DU KAN

Alt for mange velfungerende køkkener smides ud, fordi bordpladen eller køkkenlågerne er blevet grimme. Med &SHUFL keep ønsker vi at gøre det nemmere at tage et miljøvenligt valg – at supplere eksisterende køkkener, og genbruge så meget som muligt af det gamle køkken, i stedet for at skifte det hele ud. ⁠

⁠Vi laver løsninger til både Kvik, HTH, Svane, Ikeas Faktum og Metod, og mange andre. ⁠Læs mere om mulighederne for at forny og renovere dit eksisterende køkken.

Sep 2021 – &ACTION en bæredygtig agenda

&SHUFL - vi gør det bæredygtige køkken valg genneskueligt

FRUGTEN AF ET ÅRS KONCENTRERET ARBEJDE

Vi lancerer vores nye bæredygtige agenda, som vi har arbejdet på i mere end et år. Vi påbegyndte processen ved at kortlægge vores CO2 udledning og har på baggrund heraf defineret vores bæredygtighedsstrategi og udpeget tre indsatsområder hvor vi kan komme med det største bidrag til et bedre klima.

Hvor bæredygtighed vægter lige så højt som pris og design i valget af et køkken. Det kræver indsatsområderne transparens, produktudvikling og genbrug.

Vores bæredygtige agenda, som vi kalder &ACTION, bliver blandt andet omtalt i Bo Bedre. ⁠

Mar 2021 – Igang med den grønne omstilling

&SHUFLs bæredygtigheds agenda hedder &action

HVAD ER GCO?
Grøn Cirkulær Omstilling er et landsdækkende program for små- og mellemstore virksomheder, der gerne vil i gang eller videre med deres grønne cirkulære omstilling.

&SHUFL har arbejdet med bæredygtighed gennem længere tid, og sætter nu turbo på ved at deltage i GCO forløbet, så vi kan træffe beslutningerne på et kvalificeret grundlag. Både ledelse og medarbejdere deltager, og vi lægger her grunden til vores fremtidige strategi.

Der er over 80 nyproducerede dele i et nyt skab med skuffer – kan du beholde det gamle?

Hver gang et eksisterende køkkenskab med skuffer bliver genbrugt, og får forlænget sin levetid, sparer vi nyproduktionen af alt dette. Er det ikke vildt?⁠

Alt for mange velfungerende køkkener smides ud, fordi bordpladen eller køkkenlågerne er blevet grimme. Med &SHUFL keep™️ ønsker vi at gøre det nemmere at tage et klimavenligt valg – at supplere eksisterende køkkener, og genbruge så meget som muligt af det gamle køkken, i stedet for at skifte det hele ud. ⁠

⁠&SHUFL keep™️ er til dig, der gerne vil tænke på miljøet⁠. Dig, der har et køkken, der egentlig fungerer fint, og hvor det blot er køkkenlågerne eller bordpladen, der er slidt. ⁠Læs mere her, og kontakt os hvis vi skal hjælpe dig

SKRIV TIL OS

Så meget CO2 udleder &SHUFLs kollektioner

Se hvad dit køkkenvalg kan sammenlignes med i oksekød, streamning og flykilometer – målt i CO2

* INFO OM DATA: Beregningen af CO2-e belastningen pr. kollektion er udført af en ekstern partner med udgangspunkt i PEF standarden for møbler (Product Environmental Footprint), der er udarbejdet af EU-Kommissionen. Data er inkl. materialer, produktion, transport, spild og CO2-optag. Der tages forbehold for fejl.

** INFO OM GENNEMSNITSKØKKEN: Et gennemsnitskøkken fra &SHUFL er 17 m2 fronter og bordplader. 

Vi vil være frontrunnere på den grønne omstilling i vores branche

Hos &SHUFL vil vi gøre en forskel, og vi tror på at transparens er et vigtigt led i at skabe en positiv udvikling. Vi ønsker at være åbne og ærlige omkring hvad vores produkter koster i klimabelastning. Det giver dig mulighed for at vælge, ikke bare ud fra stil og økonomi, men også miljømæssige hensyn.